Get graphics at Nackvision.com
Get graphics at Nackvision.com


Tu crezi ca iubirea e o gluma?

Intreaba-mi inima...o sa iti spuna...

Sa-ti spuna ce amarnic ma doare...

Si intreab-o de ce...de ce oare?

Sa-ti spuna cum zambetul tau imi creste in sufletul greu

Cum viata din mine tresare cand lacrimi pe obraz...imi curg

Curg si eu.....de ce oare?

Ma lasa s-adorm ne-mblanzit

Pe marmura-ti rece de-obraz pustiit

Pe-altaru-ti de jad

Inmiit

Caci fug de vorba-ti ce doare....


De ce oare..?

Get graphics at Nackvision.com
Get graphics at Nackvision.com
widgeo.net

. Puteti asculta Radio Sufletel accesand blogul nostru http://radiosufletel.blogspot.com/ , siteul http://www.radiosufletel.tk/ sau direct adaugand in URL la Winamp linkul http://radiosufletel.servemp3.com:8000/listen.pls . Adresa de mesenger a radio este sufletel.radio unde puteti intra in legatura cu moderatorul de serviciu. Auditie placuta !

vineri, 15 ianuarie 2010

Legenda florilor de gheata


Intr-un oras dintr-o tara ce se gaseste departe de aici, si unde nu era niciodata iarna, traia o fetita care avea cam 12 ani. Locuia impreuna cu bunica ei, intr-o casuta mica de la marginea orasului, traind din ce castiga batrana care lucra cu ziua pe ici pe colo.

Fetita ingrijea de casa si facea de mancare, iar cand avea timp liber se ducea in padure. Dar nu-i fu dat fetitei sa se bucure de bunica ei, incat intr-o zi aceasta pica bolnava la pat, si, nu mult dupa aceea muri. Nestiind ce sa faca, dupa ce a ramas singura, neavand nici un sprijin nicaieri, biata copila hotari sa se duca pe la doamnele pentru care lucrase bunica ei, ca sa le roage sa gaseasca ceva de lucru si pentru dansa.

De mila, multe dintre cucoane ii dadusera panza si ata pentru a le broda felurite batiste, cum avea sa se priceapa ea mai bine. Daca vor fi frumoase, ii vor da si mai mult de lucru. Biata fetita, stia a face fel de fel de cusaturi cu acul, dar niscaiva modele ca sa poata multumi cocoanele nu avea.

Ajungand acasa, amarata cum era, ruga pe bunul Dumnezeu sa-i vie in ajutor. Deodata, cerul, care pana atunci fusese totdeauna albastru in tara aceea, incepu sa se intunece si, peste putin timp, fulgi mari de zapada pornira sa cada.

Fetita aprinse repede focul si, zgribulita de frig, se urca in pat ca sa se incalzeasca. Acolo, ghemuita, atipi curand.

Dimineata, cand se scula, sari iute din pat si fugi la fereastra sa vada daca mai ninge afara. Si… minune…

Geamurile erau acoperite cu sute de modele, frumoase, in forma de frunze, de stelute, de ramurele cu flori si fel de fel de alte chipuri, de nu stiai la care sa te uiti mai intai. Fata nu mai putu de bucurie. Lua repede un creion si scoase ce i se paru mai frumos, apoi le aseza pe panza si le lucra.

Cand fura gata cusute, le duse cucoanelor, care se uimira de frumusetea modelelor si de maiestria cu care erau lucrate.

Ii mai dadura si alte doamne de lucru, incat fata nu dovedea cat i se cerea.

Ajungand acasa, ii multumi lui Dumnezeu care ii ascultase rugaciunea si ii venise in ajutor, trimitandu-i ca model minunatele flori de gheata ce sclipesc asa de frumos si pe care, dragi copii, le vedeti voi iarna pe la geamuri, cand este ger afara. (inv. Silvia Banica)


( sursa - lianalumi.wordpress.com/ )

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu